Skip to main content

News

35 jaar BuildSoft!

Half september 2024 hebben alle collega's en hun gezin Pairi Daiza bezocht ter gelegenheid van 35 jaar BuildSoft. Ze konden in een zonovergoten 2-daagse meer dan 800 diersoorten ontdekken.

BuildSoft maakt gebruiksvriendelijke en snelle software voor berekening van constructies in gewapend beton, staal en hout. De programma’s zijn bedoeld voor constructief ingenieurs, architecten, aannemers en bouwbedrijven.

Half september 2024 hebben alle collega's en hun gezin Pairi Daiza bezocht ter gelegenheid van 35 jaar BuildSoft.

Startend in 1989 met ConCrete voor doorlopende liggers in beton, heeft BuildSoft in de voorbije jaren verschillende tijdbesparende softwareprogramma’s ontwikkeld. Vanaf het begin stond gebruiksgemak in de software centraal. Met de toegenomen capaciteiten van de computers is de BuildSoft software geëvolueerd van 1D software ontwikkeling naar het krachtige en betrouwbare 3D eindig elementenpakket Diamonds. Dankzij een product als bijvoorbeeld PowerConnect, voor berekening van stalen verbindingen, onderscheidt BuildSoft zich in de markt omwille van de eenvoud en performantie en trekt zo wereldwijd nieuwe gebruikers aan.

Sinds januari 2021 maakt BuildSoft deel uit van de Civenso groep. Civenso is een snelgroeiende groep van toonaangevende softwarebedrijven met oplossingen voor structurele analyse, productie van prefabbeton, productie van ramen en kozijnen en energiemodellering. De samenwerking maakt een versnelling mogelijk in de verdere ontwikkeling van BuildSoft.